A Nemzeti Közlekedési Hatóság dönt a Margit híd forgalomba helyezéséről

Amennyiben ezen a héten minden érintett szervezet hozzájárul a Margit híd forgalomba helyezéséhez, akkor Nemzeti Közlekedési Hatóság vélhetően november 15-vel megadja az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt – tájékoztatott hétfőn közleményben a főváros.

A Margit híd felújítását végző vállalkozó ezen a héten befejezi azokat a munkálatokat, amelyek a gépjárműforgalom beindítását lehetővé teszik. Ezzel párhuzamosan zajlanak a hatósági engedélyezési folyamatok – közölte Szűcs Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója. Ennek keretében hétfőn délelőtt megtörtént a hatósági szemle. Délután tartják a közmeghallgatást, ahol minden – több mint félszáz – érintett fél elmondhatja szakmai véleményét a forgalomba helyezésről. A héten az összes érintett írásos nyilatkozatát meg kell szerezni arról, hogy hozzájárulását adja-e, és ha igen, milyen feltételekkel a híd forgalomba történő visszaállításához. Amennyiben mindenki pozitívan nyilatkozik, a Nemzeti Közlekedési Hatóság megadja az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt.

Ha valamely szervezet ezt nem teszi meg, vagy ezen a héten a döntéshozók nem érhetők el, úgy a közlekedési hatóság vélhetően november 15-vel nem ad hozzájárulást – áll a közleményben. A híd e hét közepétől vélhetően alkalmas lesz a forgalom lebonyolítására 2-szer 2 sávon, de az engedélyhez az összes érintett nyilatkozatára szükség van – zárul a tájékoztatás.
– Független Hírügynökség –