A nemzetgazdasági tárca szerint a kormány eddig is 300 ezer munkahellyel számolt 2014-ig

A kormányzati megszólalók korábban is következetesen úgy fogalmaztak, hogy 2014 végéig 300 ezer, 2015-ig pedig 400 ezer új munkahely jöhet létre – közölte a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Korábban az MSZP és a Jobbik is kifogásolta, hogy Matolcsy György miniszter 300 ezer új munkahellyel számolt 2014-ig az Unió gazdasági és pénzügyekért felelős biztosának írt levelében.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az Európai Bizottság illetékes biztosának írt levelében úgy fogalmaz: a gazdaságpolitika homlokterében továbbra is a foglalkoztatottság növelése és a versenyképesség javítása áll. Szerinte a legfrissebb foglalkoztatottsági adatokban már érezhetők az első eredmények, ami arra mutat, hogy elérhető a cél, 300 ezer új munkahely teremtése 2014-ig.

Ezután az MSZP és a Jobbik is kifogásolta, hogy alig pár hónapja még 400 ezer új munkahellyel számolt a kormány 2014-ig.

A Nemzetgazdasági Minisztérium péntek esti közleményében arra emlékeztet: a kormány vállalta, hogy 2020-ig, tíz év alatt egymillió új, adózó munkahely megteremtéséhez lesz a vállalkozások partnere. Bár a cél eléréséhez nincs konkrét időrendi ütemezés, kormányzati megszólalók következetesen úgy fogalmaztak, hogy 2014 végéig 300 ezer, 2015-ig 400 ezer új munkahely jöhet létre. Ez hangzott el – egyebek mellett – a 2010. november 5-i OÉT-ülésen, az Új Széchenyi Terv bejelentésekor és ez az adat szerepel Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Olli Rehnnek, az Európai Unió gazdasági és pénzügyekért felelős biztosának írt levelében is.

Minden olyan állítás, amely szerint a kormány programjában 2014-ig vállalta, hogy 400 ezer munkahelyet létesít, valótlan – szögezi le a minisztérium.
– Független Hírügynökség –