A nemzedékek és a családok harmóniájáért Tokajban

Tokaj – Október elején ünneplik egy ideje az idősek napját, amely lassan már hagyománnyá válik szinte valamennyi magyarországi településen is. Ilyenkor egy kis időre megáll mindenki és a szépkorúakra gondol, azokra, akik generációkat neveltek fel.

Posta György, Tokaj polgármestere az alábbi szavakkal köszönti a település idős polgárait:

„Sok szeretettel köszöntöm magam és a képviselő-testület nevében a Tokaj Városában és a Tokaji kistérségben élő időseket az idősek világnapja alkalmából, melyet 1991 óta ünnepelünk minden év október elején.

Az Öregek Nemzetközi Napját az UNESCO vezette be 1991-ben. Ez az ünnep az idősekért van, róluk szól. Felhívja a figyelmünket arra, hogy az idősebb embereket tisztelnünk kell. A tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és az érzést, hogy értékeljük, szeretjük őket.

Sütő András szavaival élve: Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.

Nagyon fontos, hogy emlékezzünk a gyökereinkre, szüleinkre, nagyszüleinkre, dédszüleinkre, mert mindaz, amik ma vagyunk és az életben elértünk, azt nem csak magunknak, de nekik is köszönhetjük.

Munkánkat az elődök eredményeire építve végezzük. A mi életünk is akkor tekinthető értékesnek, ha az idő előrehaladtával saját utódainknak értékesebb világot, példát tudunk átadni. Mindennapi munkánkhoz az elődök nyújtotta mintából meríthetünk hitet, erőt, bátorságot. Sokat segítenek nekünk tapasztalataik átadásával, véleményük, bölcsességük megosztásával.

Az idősek világnapja kiváló alkalom arra, hogy felülvizsgáljuk öregjeink irányába tanúsított, néha-néha bizony elmaradozó gondoskodá­sunkat.

Kívánom, hogy valamennyien járuljunk hozzá a nemzedékek közötti, illetve a családon belüli emberi harmónia, odafigyelés, közösségi gondolkodás és összetartozás megteremtéséhez. Őszinte szeretettel és tisztelettel kívánom, hogy derűsen és jó egészségben, a család nyújtotta örömökkel töltse a pihenés éveit városunk és térsége minden szépkorú lakója!”

ÉM
hirdetés


hirdet�s