boon-sportoldal

2011.12.25. 16:11

Formálódik a januári Eb-csapat

Zubai Szabolcs szerint fontos, hogy a fiatal generáció is átérezze a nemzeti csapat semmihez sem fogható légkörét.

Zubai Szabolcs szerint fontos, hogy a fiatal generáció is átérezze a nemzeti csapat semmihez sem fogható légkörét.

Folyamatos bajnoki mérkőzések, Bajnokok Ligája menetelés és az esztendő végén válogatott kötelezettség. Erőltetett őszi menetelés végéhez közeledik a Pick-Szeged beállósa. A mezőkövesdi származású Zubai Szabolcs alighogy hazatért klubcsapatával Franciaországból, máris csatlakozott a Karácsony Kupán szerepelt nemzeti együtteshez. Három nap három találkozót játszott le Mocsai Lajos együttese, már a januári Eb-felkészülés jegyében. Zubai valamennyi összecsapáson szerephez jutott.

- A többiekhez hasonlóan kicsit fáradtnak éreztem magam, de a válogatottba mindig örömmel jön az ember – fogalmazott a torna után Zubai Szabolcs. – Kevés időnk és lehetőségünk volt a jelenlegi kerettel együtt gyakorolni, ezért minden alkalmat ki kell használni. Vészesen közeleg az Európa-bajnokság és a tavaszi olimpiai kvalifikáció, amely mindannyiunk életében hatalmas lehetőségnek számít. A mester most több fiatalt is kipróbálhatott, ezért is hasznos volt a kupa. Többen vannak a keretben, akiknek a válogatottsági száma még nem éri el a két számjegyet sem. Ők most szokhatták a légkört, a nemzetközi ritmust és a nemzeti gárda semmihez sem hasonlítható hangulatát.

Veszprémben folytatják

A magyar válogatott tagjai a Karácsony Kupa után csak néhány nap pihenőt kapnak, december 27-én ugyanis Veszprémben folytatódik a közös munka. A jövő esztendő elején két felkészülési mérkőzést játszik a csapat Németországban, majd Szegeden Bahrein legjobbjaival is megmérkőzik a Mocsai-csapat. Így utazik el a gárda a szerbiai Európa-bajnokságra, ahol a határhoz közel, Újvidéken játssza a csoportmeccseit.

- A legnehezebb csoportba kerültünk, a címvédő franciákat, a világelithez tartozó spanyolokat senkinek sem kell bemutatni, de az oroszok ellen is nehéz lesz, hiszen számukra még nem biztos az olimpiai kvalifikációs tornán való részvétel – folytatta Zubai Szabolcs. – A csapatot viszont érzem annyira érettnek és erősnek, hogy megbirkózzon ezzel a feladattal, és a tavalyi vb-hez hasonlóan ismét jó eredményt érjen el.

Harcoljon a Kövesd

Zubai Szabolcs a klubcsapatában is sztenderd embernek számít, legyen szó bajnoki, vagy éppen Bajnokok Ligája összecsapásról. Fél szemmel pedig figyelemmel kíséri nevelőegyesületének szereplését is. A beállós bízik benne, hogy a hátralévő mérkőzések és a rájátszás elég lesz arra, hogy az MKC kiharcolja a bennmaradást.

- Az életemben nagyon fontos szakaszt töltött be Mezőkövesd. Ott születtem, ott lettem kézilabdázó, és most ellenfélként is figyelem a fiúk szerepelését – jelentette ki Zubai Szabolcs. – Hátra van még egy fél szezon, nem szabad az MKC-nak feladnia. Buday Ferenc személyében egy nagyon jó edző került a csapathoz, nekem is volt szerencsém dolgozni vele. Egy-két poszton meg kell erősíteni a jelenlegi fiatal keretet, és akkor tavasszal lehet küzdeni a bennmaradásért.

ÉM–ME

A Karácsony-kupa eredményei

Lengyelország – Csehország 33-32

Szlovákia – Magyarország 25-29

Magyarország – Csehország 33-25

Szlovákia – Lengyelország 39-35

Magyarország - Lengyelország 38-24

Szlovákia - Csehország 31-24

A végeredmény: 1. Magyarország 6 pont, 2. Szlovákia 4, 3. Lengyelország 2, 4. Csehország 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!