A negyedik gyertya is ég Miskolcon

A negyedik gyertya is ég Miskolcon
© Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Meggyújtották a negyedik, a szeretet gyertyáját is Miskolc adventi koszorúján.

A Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium tanulói szolgáltak zenés, énekes műsorral az ünnepségen, majd Sándor Frigyes, evangélikus esperes beszélt a fényről, a világosságról, amelyre életünkben szükség van.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

A segítségnyújtás és az összetartozás fontosságáról beszélt dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, szeretetet, békét és meghitt nyugalmat kívánva minden családnak az ünnepek alatt. A polgármester Deák Csabával a Miskolci Egyetem kancellárjával közösen, a betlehemi lángról gyújtotta meg a szeretet gyertyáját az adventi koszorún.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Cserkészek segítségével szét is osztották a betlehemi lángot, amelyet így mindenki hazavihetett, miközben az ünnepség résztvevőit teára és mézeskalácsra is vendégül látták.

– ÉM –


Miskolc - Miskolcon is ­meggyújtották vasárnap az első adventi gyertyát. A város adventi koszorúján dr. Alakszai Zoltán jegyző gyújtotta meg az első gyertyát. Közreműködtek a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnázium és a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium diákjai. ÉM ...

Ég a remény gyertyájának lángja is Miskolcon
Miskolc - Miskolc adventi koszorúján vasárnap délután meggyújtották a második gyertyát is. Közreműködtek a Fráter György Katolikus Gimnázium, valamint a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. A remény gyertyáját Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere gy...

Meggyújtották a harmadik gyertyát a Szent István téren
Miskolc - Az öröm gyertyájának fénye is kigyúlt advent harmadik vasárnapján Miskolcon a Szent István téren.