A négy gólért három pont járt

Akt.:
A négy gólért három pont járt
Miskolc – Első hazai Mol-ligás meccsét sikerrel zárta pénteken este a Miskolci Jegesmedvék hokicsapata.

A házigazdák megadták a módját a szezonkezdésnek: látványos elemeket tartalmazó bemutató keretében vonultak jégre a csapatok, amelyet innentől kezdve meg sem állnak a jövő esztendő tavaszáig. A játékosok mellett ,,vizsgázott” az új pálya: köztudott, hogy együttesen három méterrel növelték a támadó harmadok méretét, ezzel a változtatással is segítik a gólra törően küzdő alakulatokat.

Érvénytelen

A 3. percben a Fradi kapujába került a korong, a találatot azonban helyesen érvénytelenítették, ugyanis a Tóth Adrián a ,,portás” előtti félkörben állt és harminc centiméterről kotorta be a játékszert. Alig néhány másodperccel később a Croteau sakk-matt helyzetből, jobbról, 6 méterről, erős tenyeressel bombázott a miskolci kapuba (0-1), a 7. percben Metcalfe révén jött a válasz: a kanadai nemzetiségű hokis közelről ügyeskedett, és érte el a 2014/15-ös idény első sárga-fekete találatát (1-1). A 15. percben nehézkesen indult a sárga-feketék támadása, de minden jó, ha a vége jó: Dudas emberelőnyben korcsolyázott el a bal oldalon, majd éles szögből vette be az FTC ketrecét (2-1). Az első harmadot küzdelmes mezőnyjáték zárta, néhány leshelyzettel, így a vonalbírók is megdolgoztak a pénzükért.

A kígyótérről

A második húsz perc sokáig a kapusoké volt, Bálizs és Marton sem nyúlt mellé egyetlen egyszer sem. Ígéretes lehetőség bőven adódott, de ez a jégkorong sajátja, ebben a műfajban könnyű helyzetet teremteni, viszont sokkal nehezebb az arasznyi réseket megtalálni. Ami nem ment közelről, ment a messzi távolból: a 31. percben a ,,láthatatlan” Lencsés tüzelt egyet a kékvonal közeléből és mire valaki is észrevette volna a korongot, az bevágódott a jobb alsó sarokba (2-2). A felvonás vég felé kissé felpaprikázódott a hangulat, de a játékosok még a bunyóban sem sem érték el csúcsformájukat, csak kóstolgatták egymást. A dudaszó előtt Becze parádézott: 43 másodperc alatt először emberfórból, majd egyenlő létszámból gyújtotta meg a gólt jelző lámpát (4-2), ezzel el is dőlt a pontok sorsa.

A befejező harmadban a fővárosiak megpróbáltak közelebb kerülni ellenfelükhöz, ez azonban nem ment nekik még öt a három elleni szituációban sem, így az idő múlásával hitüket is elveszítették. Az 56. percben Horváth A. jobb sarkos gurításával még visszahozták reményüket a hosszabbításra (4-3), de ettől többre még kapusuk mezőnyjátékosra cserélésével sem voltak képesek. A Jegesmedvék így az örökrangadón begyűjtötték a 3 pontot és ma 19 órától újra hazai környezetben a Csíkszereda ellen duplázhatják meg egységeik számát.

ÉM-KTJegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – Ferencvárosi TC
4-3 (2-1, 2-1, 0-1)

Miskolc, 1200 néző. V.: Gangel, Németh M., Kormos, Pálkövi.


Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle (1), Dudas 1, Cohen (1), Metcalfe 1 (1), Dansereu – Gőz, Sagert, Láda B., Nagy K., Becze 2 (1) – Vojtkó, Dósa, Hajós, Tóth A., Roczanov – Budai R., Ritó, Fliszár, Szilágyi, Miskolczi – Duschek (kapus). Vezetőedző: Majoross Gergely.

Ferencvárosi TC: Marton – Horváth A. 1, Cerny, Pál Z. (1), Croteau 1, Novak (1) – Lencsés 1, Kramar, Kiss G. (2), Rafaj, Mikusovic – Revák, Hegyi, Papp Cs., Sijka (1), Borbás (1) – Lévai, Géczi, Németh P., Dubek, Farkas L. – Budai K. (kapus). Vezetőedző: Dobos Tamás.


Kiállítások: 18 ill. 16 perc.


Majoross Gergely: – Tipikus szezon elei meccs volt, sok hibával. Nem játszottunk elég fegyelmezetten, de keményen dolgoztunk a jégen és ez eredményt hozott.

Dobos Tamás: – Nem a két csapat volt a főszereplő…
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek