A négy ember a kórteremben nem győzte forgatni a szemét, a fejét

Aranyosi Péter
Aranyosi Péter
Miskolc – A humorista december 31-én is dolgozik, „de ez így van jól”. Aranyosi Péter miskolci születésű humoristát, a Dumaszínház tagját arról faggattuk, volt-e valamilyen vicces története 2015-ben. Velünk a következőt osztotta meg.

– Bementünk Balázs öcsémmel – aki mentős – az unokaöcsémhez a kórházba – nyilatkozta a népszerű humorista. – Pisti a stroke osztályon feküdt, már szerencsére jobb állapotban, ám körülötte négy jóval rosszabb passzban lévő idősebb úr feküdt a kórteremben. Ahogy beléptünk az ajtón, egy nővérke azzal a lendülettel ki is küldött minket: „Tisztába kell raknom valakit, kérem, fáradjanak ki”. Kimentünk, de közben jött az öcsém barátja. Ő kenyai származású, fehér köpenyben volt és orvosnak nézett ki, ráadásul nagy Diós­győr-szurkoló. Megkérdezte, hogy mit keresünk itt. Mondom, az unokaöcsémhez jöttünk, ott, bent fekszik abban a szobában. Erre annyit mondott, hogy visszajön három perc múlva. Bementünk, alig léptünk Pisti ágyához, amikor belépett az orvosnak tűnő gyógytornász. Az öcsém hangosan megszólította: Mit keresel itt? Idejössz Afrikából és elveszed mások munkáját?

A négy ember a kórteremben forgatta a szemét, a fejét… totál esélytelenül. Nem értették, hogy egy mentős hogyan beszélhet így egy orvossal. Húsz másodperc hangoskodás után összeborultak Balázsék, megölelték egymást és nevettek.

Leesett a négy nagyon beteg embernek is, hogy egy nagy átverés volt, az unokaöcsém is kacagott, nagyon hálás volt mindenki a kis műsorért a kórteremben.

Pétertől megtudtuk azt is, hogy nem szilveszteri bulizós típus, sosem volt az.

– Ez a kötelezően jól kell érezni magunkat az év utolsó napján, na ez nem – jelentette ki. – Nekem munkával telik ez a nap jó ideje, a humorista december 31-én is dolgozik, de ez így van jól.

ÉM-JLI