Ezt írtuk anno 1960-ban

2020.01.08. 07:30

Közvetlen vasútvonalat Debrecenbe, Szolnokra!

„Javasoljuk a Miskolc–Debrecen és a Miskolc–Szolnok közötti közvetlen vasútvonal megépítését” – az Észak-Magyarország 1960. január 1-jei számában olvassuk ezt a címet.

A Tiszai pályaudvar ma

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

1960+15 év

A lap egész oldalt kitevő összeállításában tekintetüket a jövőre vetve azt veszik számba, milyen terveken dolgoznak a megye ezzel foglalkozó műhelyeiben.

A borsodi iparvidék és az Alföld kapcsolatáról, vasúthálózatának kiépítéséről például Hábel György főmérnök ezeket mondja el a lap munkatársának.

„Miskolc jellegzetesen peremváros, az Alföld és a Felvidék határvonalán fekszik. A két eltérő jellegű termelési adottságokkal rendelkező táj természetes árucsereigénye képezi azt a szervezőerőt, amely városunkat történelmünk során létrehozta és a további egészséges fejlődését biztosítaná, ha korunk igényeinek megfelelő modern közlekedési hálózatot tudnánk kialakítani Miskolc és az alföldi centrumok között.”

A megszólaló belátja, hogy a jelen körülmények között a címben említett vasútvonalak megépítése nem reális, de 15 éven belül megoldhatónak tartja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában