A NAVIGATOR üzemeltetheti a MÁV Start informatikai rendszerét

A NAVIGATOR Zrt. nyerte a MÁV-Start Zrt. informatikai rendszerének üzemeltetésére és karbantartására kiírt közbeszerzési eljárást. A megbízás egy évre szól, és több mint 60 millió forintba kerül.

A MÁV-Start Zrt. a NAVIGATOR Informatika Zrt.-t bízta meg informatikai rendszerének üzemeltetésével és karbantartásával. Eszerint a szóban forgó cég többek között 1281 munkaállomás, 690 kiegészítő eszköz és 27 szerver üzemeltetését, távmenedzsmentjét látja el szerdától. A megbízás 1 évre szól, és több mint 60 millió forint értékű.

A NAVIGATOR fő feladata a folyamatos és üzembiztos működés megteremtése lesz, vagyis – egyebek mellett – a MÁV-Start Zrt. hardver és szoftver elemeinek üzemeltetése, karbantartása, felhasználói támogatás nyújtása, valamint a Microsoft menedzsment rendszerek bevezetése.

A közbeszerzési eljáráson azok a vállalatok indulhattak, akik bizonyították megfelelő pénzügyi stabilitásukat, és szakmai rátermettségüket az informatikai rendszerek üzemeltetésében és a tanácsadásban is. A pályázati anyagot 15 cég vette fel, tényleges ajánlatot azonban csak hatan adtak be Ezek közül öt volt érvényes, a nyertest a műszaki-szakmai szempontok mellett a legalacsonyabb ajánlati ár alapján választották ki.