BOON - Sport - DVTK

2016.07.17. 10:25

"Legyen vége az állóvíznek, történjen végre valami"

Miskolc -  Ismeri Horváth Ferenc a Videotont és a feleségét is, aki néha meg tudja lepni. A Videoton FC - Diósgyőri VTK NB I-es mérkőzésről élőben tudósítunk vasárnap 18 órától a BOON-on.

Miskolc -  Ismeri Horváth Ferenc a Videotont és a feleségét is, aki néha meg tudja lepni. A Videoton FC - Diósgyőri VTK NB I-es mérkőzésről élőben tudósítunk vasárnap 18 órától a BOON-on.

A labdarúgó NB I 1. fordulójában, vasárnap 18.00-tól Felcsúton, a Videoton FC vendége lesz a Diósgyőri VTK csapata. A Fejér megyei gárda csütörtökön este ugyanitt Európa Liga-meccsen verte 2-0-ra a szerb Cukaricki együttesét, ahol már a Videoton új edzője, a norvég Henning Berg irányította a piros-kékeket, aki a DVTK új edzőjét, Horváth Ferencet követi a fehérvári kispadon.

– Láttam a Videoton csütörtöki mérkőzését és az előtte lévő kettőt is. Egy másfajta Videoton játszott most, mint az előző két meccsen. És másik rendszerben is, ami sokkal jobban passzol a csapathoz. Csütörtökön végig kézben tartották a találkozót, jól játszottak. Jó csapatról van szó, de ezt eddig is tudtuk róluk. Nekünk végtelen nagy alázattal és szerénységgel kell odamennünk a labdarúgás iránt, nem az ellenfél iránt persze, és meg kell próbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy ponttal vagy pontokkal térjünk haza – mondta Horváth Ferenc, aki arra a felvetésre, hogyha valaki, akkor ő jól ismeri az ellenfelet, így reagált. – Lehet azt mondani, hogy ismerem a Videotont. De a feleségemmel is nap mint nap találkozok, ismerem őt jól, néha mégis meg tud lepni. Az, hogy ismerem a Vidit, nem jelent előnyt. Lesz részemről ennek a meccsnek egy érzelmi töltete, de fontos lenne, hogy jól mutatkozzak be a Diósgyőr kispadján is.


[poll id="1115"]


Horváth Ferenc arról is szót ejtett, hogy a Videoton számára előny, hogy három mecset már játszott ebben az évadban, a Diósgyőr viszont még csak az út elején jár, és azt is mondta, hogy nagyon sok gondolat van a fejében, amit szeretne átadni a játékosainak.

Keretről, ajánlásról

Ami pedig a csapat összeállítását illeti: az ezen a héten érkezett játékosokról jó véleménnyel van a diósgyőri szakvezető, de a szerb védő Karan, és a grúz középpályás Daushvili szinte biztos, hogy nem lesz a kezdőcsapat tagja, mert hiába vannak jó állapotban, a csapattal való közös edzést nem lehet pótolni rövid idő alatt, vagyis beállításukhoz idő kell. Oláh B. és Ternován kisebb sérüléssel bajlódik, Ugrai szerepeltetése sem vehető biztosra, és ezek szerkezeti változtatásokat is eredményezhetnek. Horváth Ferenc azt már pénteken is tudta, hogy mit fog játszani vasárnap a csapata, de azt még nem, hogy kikkel.



Az MLSZ pénzzel motivált ajánlásairól is szót ejtett a tréner:

– Nem lesz könnyű dolog a csapat összeállítása ezen szempontok szerint. Az MLSZ szabályai alapján lassan nem edzőknek, hanem matematikusoknak kellene foglalkozni ezzel, hogy hány külföldi és hány fiatal lehet. Azt tudomásul kell venni, hogy minőségi magyar játékost nem tudtunk igazolni, kifutottunk az időből, ezért olyan minőségi külföldi labdarúgókat kellett idehozni, akikkel a csapat erősödik. A bajnokságban négy csapat ellen öt külföldivel tudunk játszani, a többi meccsen pedig ügyesen kell sáfárkodni a három játékossal.

A fiatalok ajánlott szerepléséról szólva azt mondta Horváth Ferenc, hogy klubon belül ez még nincs letisztázva, ez megbeszélés kérdése lesz minden meccs előtt, az alapján, hogy éppen mi a klub érdeke. A vezetőedző számba vette a szóba jöhető fiatalokat: ennek során Oláh B., Ternován, Kitl és Nemes neve hangzott el.


[poll id="1124"]


A közös munkáról

A csapattal eltöltött két hétről is beszélt a szakvezető:

– Mentalitásban nagyot léptünk előre, gyakoroltunk többfajta taktikai variációt, de hogy ebből mennyi marad, az egy másik kérdés. De ezt sem lehet töményen adagolni, mert tele lesz vele a játékosok feje. Az biztos, hogy ez időigényes lesz, de ha mentalitásban tudnak változni a játékosok, az 10–20 százalékot hozzá tud tenni a teljesítményhez. Most azzal is elégedett lennék, ha azokat az elképzeléseket, amelyekről beszélünk, láthatóan meg akarnák valósítani a labdarúgók, mert ezzel léphetünk előre – mondta Horváth Ferenc. – Amit látok: nagyon jól állnak a srácok a munkához, mindenkin látom, hogy akar. Dolgoznak és döntenek afelé, hogy legyen vége annak az állóvíznek – amiről Elek Ákos is beszélt –, hogy történjen végre valami. Ez edzésen történik. Azt nem tudom megmondani másfél hét után, hogy mi lesz a meccsen, hogy komolyan gondolják-e. Nem tudom, mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy ez a meccseken is látszódjon. Lehet, hogy elég hozzá egy hét, de lehet, hogy kell egy hónap is.


Miskolc - Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője nem írt ki új választást a csapatkapitányi posztért, Elek Ákosnál marad az ezt jelképező karszalag.

Budapest - Megnőtt a magyar futball presztízse Csányi Sándor szerint, aki az M4 Sportnak adott interjúban beszélt Bernd Storck szövetségi kapitány jövőjéről, a vasárnap befejeződött Európa-bajnokságon szerzett személyes élményeiről, a szurkolókról, az Eb-szereplésért kapott pénz elosztásáról, valamint a közelgő világbajnoki selejtezősorozatról is.

Miskolc, Mezőkövesd - A Mezőkövesd keretében 9, a Diósgyőrében 6 olyan játékos van, aki nem Magyarországon született.

Miskolc - Az idei labdarúgó-­bajnoki évadban is pénzügyileg motiválja a klubokat az MLSZ.

Miskolc - Pénteken délelőtt sajtótájékoztatón mutatta be a DVTK a csapat következő bajnokságban használandó hivatalos mezeit.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!