A napelempark fedezi majd az igényüket Hidasnémetiben

Hidasnémeti – Hidasnémeti önkormányzata fontos feladatának tekinti, hogy a pénzügyi és környezeti szempontú fenntartható működés vonatkozásában fontos megújulóenergia-alapú technológiák mentén fejlessze energiagazdálkodását.

Ez irányba mutat, hogy a település külterületén már megvalósult egy 70 kilowatt teljesítményű napelempark, amely a település villamosenergia-igényét részben fedezi. Ugyanezen fejlesztési irányt próbálta meg követni az önkormányzat azzal, hogy az intézményei esetében is a megújulóenergia-alapú technológiák telepítését kezdeményezte a fotovoltaikus rendszerek kialakítása című konstrukcióhoz „Napelemes rendszerek telepítése hidasnémeti intézményekre” címmel. A KEOP pályázat sikeres volt, és a fejlesztés eredményeképpen összesen 55,7 kilowatt csatlakozási teljesítményű napelemes rendszer kerül fel az önkormányzat által fenntartott épületekre. A beépített rendszerek által termelt energiahozam nem haladja majd meg az intézmények várható villamosenergia-fogyasztását, ily módon minden létesítmény esetében elmondható, hogy többlettermelés nem képződik.

ÉM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s