A nap receptje: zöldbabpörkölt tojásomlettel

Akt.:
A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: bigeatstinykitchen
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ugyanez a recept bab helyett karfiollal is tökéletesen megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • 1 kg darabolt zöldbab
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • darált pirospaprika
  • 1 paradicsom vagy kevés püré
  • olaj vagy zsír
  • kevés liszt
  • kis doboz tejföl
  • petrezselyemzöld
  • kapor

Omletthez:

  • 1-2 tojás
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 kávéskanál tejföl
  • bors
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés:

A hagymát zsiradékon megpároljuk, bele a pirospaprika, zöldbab, só, bors, paradicsom. Kevés vizet aláöntögetve puhára főzzük. Készre főzés előtt petrezselyemzöldet és kaprot teszünk bele. Kevés liszttel leszórjuk, majd tejföllel kiforraljuk. Közben elkészítjük az omlettet. A hozzávalókat jól összekeverjük, és kevés zsiradékon mindkét oldalát pirosra sütjük. Készíthetjük karfiolból is, az is nagyon finom.

– Bodnárné Juhász Ilona, Miskolc –








hirdet�s