A nap receptje: vendégváró ricottás-snidlinges falatkák

A nap receptje: vendégváró ricottás-snidlinges falatkák
© Illusztráció: Magánarchívum
Debrecen, Karcsa, Miskolc, Nyíregyháza – Ha gyorsan szeretne valami igazán finomat, ne keresgéljen tovább.

Hozzávalók (kb. 18–20 darabhoz):

  • 1 csomag mirelit leveles tészta (50 dkg)
  • liszt a nyújtáshoz
  • 1 tojás
  • 3 dkg lenmag vagy köménymag

A krémhez:

  • 20 dkg ricotta (vagy túró)
  • 1 csokor apróra vágott snidling
  • 1 kk. só, bors ízlés szerint
  • 5 dkg puha vaj

Elkészítés:

A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk. 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden másodikat megkenjük a felvert tojással. Megszórjuk lenmaggal vagy köménymaggal. 40 percig pihentetjük, majd 15–20 perc alatt 190 °C-ra elő­melegített sütőben megsütjük. Ha nagyon megemelkedne, egy villa fejével még melegen visszalapítjuk. A krém hozzávalóit géppel jól összekeverjük, majd egy sima és egy megszórt lapocskát összetöltünk vele. Ha habzsákból nyomjuk, szebb lesz.

– Toplenszki Józsefné, Karcsa –








hirdet�s