A nap receptje: Vaníliás-tejfölös

Akt.:
Vaníliás-tejfölös
Vaníliás-tejfölös
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Eljött a hétvége, derűs az idő, megérdemlünk egy kis sütit.


Recept: Vaníliás-tejfölös

  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • Tészta:
    • 40 dkg liszt,
    • 20 dkg porcukor,
    • 25 dkg margarin,
    • 1 tojás,
    • 2 evőkanál kakaó,
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna.
  • Krém:
    • 3 vaníliás pudingpor,
    • 1 liter tej,
    • 12 evőkanál cukor,
    • 1 tejföl.

Elkészítés:

A tésztánál összedolgozzuk a hozzávalókat, majd kétfelé vesszük. Egy tepsit margarinnal vagy zsírral kikenünk, belisztezzük. A tészta egyik felét méretre nyújtjuk és beleengedjük a nyújtófáról a tepsibe. Megcsináljuk a 3 csomag porból a vaníliás pudingot, majd még meleg állapotában belekeverjük a nagy doboz tejfölt. Megvárjuk, míg langyos lesz a krém, s ekkor rákenjük a tepsiben lévő tésztára. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, és ezt is óvatosan ráengedjük nyújtófáról a tepsiben szétkent krémre. Betesszük a sütőbe, készre sütjük.

ÉM








hirdetés