A nap receptje: toportorta (diótorta)

A nap receptje: toportorta (diótorta)
© Fotó: Bujdos Tibor
Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza – Elkészítés után pihentessük egy napot, különben nem lesz elég puha.

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg darált dió
  • 2 kanál cukor
  • 2 kanál kakaó
  • 30 dkg vaj

Elkészítés:

A tojások fehérjét a porcukorral habbá verjük és belekeverjük a diót. Egy kizsírozott, lisztezett gáztepsibe terítjük és lassú tűznél 15–20 percig sütjük. A 8 sárgáját, 2 kanál cukrot, a kakaót és 2 kanál vizet gőz felett felforraljuk, lehűtjük és 30 dkg vajat keverünk el benne jó habosra. A lapból 4 hosszúkás lapot vágok, megtöltöm a krémmel, majd a maradékkal bevonom. Legalább egy napig kell „puhulnia­­”!

– Hugya Sándorné, Legyesbénye –



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .






hirdet�s