A nap receptje: Töltött cukkini

Töltött cukkini
Töltött cukkini
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Hideg időben felmelegít.


JEGYZŐKÖNYV

  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 2 darab zsenge cukkini,
  • 1 kis fej hagyma,
  • 2 kanál olaj,
  • 1 kanál főzött rizs,
  • 1 deci húslevesalaplé,
  • 2 deci főzőtejszín,
  • só,
  • bors,
  • paradicsom,
  • reszelt sajt,
  • 30 deka darált hús.

Elkészítés:

A cukkiniket megmossuk és szárazra töröljük, majd hosszában elfelezzük. A közepét kiszedjük és apróra daraboljuk. A hagymát apróra vágjuk és az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a darált húst, amit fehé­redésig főzünk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a darabolt cukkini belsejét. Kicsit pároljuk és beleteszünk 1 kanál lisztet, a húslevesalaplét és a főzött rizst. Egyet rottyan és hozzáadjuk a tejszínt, ezzel besűrítjük a húsos alapot. A tűzről levesszük és a cukkinibe tesszük. A cukkiniknek az alsó felét olajjal lekenjük. A sajtot lereszeljük, a paradicsomot felkarikázzuk és a húsra tesszük. 180 fokon készre sütjük.








hirdetés