A nap receptje: Tojáspörkölt

Akt.:
A nap receptje: Tojáspörkölt
A nap receptje: Tojáspörkölt
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A tojás, ahogy eddig kevesen ismertük, és még kevesebben készítettük el.


Recept: Tojáspörkölt

  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma,
  • 0,5 dl olaj,
  • 2 zöldpaprika,
  • 1 paradicsom,
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika,
  • 1 mokkáskanál liszt,
  • fél mokkáskanál só,
  • 6 tojás

Elkészítés:

Egy fej vöröshagymát aprítsunk fel, és serpenyőben 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Szeljünk bele 2 zöldpaprikát. Ha a paprika megpuhult, tegyünk hozzá 1 paradicsomot négyfelé vágva, majd keverjünk bele 1 mokkáskanál fűszerpaprikát, és süssük tovább, amíg lecsó lesz belőle. Szórjunk rá 1 mokkáskanál lisztet, keverjük össze, majd lassan adagolva öntsünk rá 1 dl vizet. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót, és folyamatosan kevergetve forraljuk össze. Végül 6 db, előzőleg sós vízben megfőzött kemény tojást vágjunk cikkekre vagy vastagabb karikákra. Tegyük a lecsóra, finoman rázzuk össze vele.