A nap receptje: Teleky káposzta

A nap receptje: Teleky káposzta
A nap receptje: Teleky káposzta
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ha valaki egy igazán tartalmas, laktató ételre vágyik.


Recept: Teleky káposzta

  • Elkészítési idő: 75 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertésborda,
  • 1 kg savanyú káposzta,
  • 15 dkg kolozsvári szalonna,
  • 20 dkg füstölt hús,
  • 20 dkg lángolt kolbász,
  • 10 dkg rizs,
  • 3 dkg vaj,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 csomó kapor,
  • 1 dl olaj,
  • 1 kanálnyi liszt,
  • borsikafű,
  • bors,

Elkészítés:

A káposztát feltesszük főni a szalonnával, a füstölt hússal és az apróra vágott hagymával. Annyi vizet teszünk rá, amennyi éppen ellepi. A rizst egy kevés vajban megpirítjuk. A sertésbordát megsózzuk, és a kolbásszal együtt 4-4 darabra vágjuk. A bordákat és a kolbászokat forró olajban megsütjük. A megpuhult szalonnát és a füstölt húst kivesszük a káposztából. A káposztát liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, beletesszük a rizst, és nagy lángon 30 percig forraljuk tovább. Tálaláskor a káposztát a tál közepére halmozzuk, és ráhelyezzük a felszeletelt húsokat.








hirdetés