Sport

2015.06.14. 14:36

Visszatér Fogarasi Cigándra

Cigánd - A felek belátták saját, korábbi hibáikat, így a 2015/2016-os szezont is közösen kezdik.

Cigánd - A felek belátták saját, korábbi hibáikat, így a 2015/2016-os szezont is közösen kezdik.

Nem kevesebb mint három edzőt is „elfogyasztott” a Cigánd SE labdarúgócsapata az NB III Keleti csoportjának tavalyi idényében, amelyet az ötödik helyen zárt. A szezont még Fogarasi Zoltánnal kezdték a bodrogköziek, ám az ősz vége felé megváltak a szakvezetőtől, és a téli szünetig még hátralévő négy összecsapásra Vígh Ferenc kapott megbízatást. Decemberben aztán eldőlt, hogy ő sem folytatja a munkát a sárga-zöldeknél, a következő tréner pedig Popovits Pál lett.

Jól indultak

– A cél az volt, hogy az első háromban zárjunk, ettől sajnos elmaradtunk – nyilatkozta lapunknak Terjék Sándor szakosztályvezető. – Jól indultunk, az első hét fordulóban az elvártak szerint szerepelt a csapat, ám az ezt követő pár meccs nem úgy alakult, ahogyan gondoltuk, bár ezek az összecsapások is a kezünkben voltak. A klubvezetés áttekintette a helyzetet, és úgy határozott, hogy lép, ezért elköszöntünk Fogarasi Zoltántól. Vígh Ferenc lett a beugró, köszönjük, hogy elvállalta, vele abban maradtunk, hogy azt követően beszélünk a folytatásról, miután véget ér az őszi szezon. Végül úgy döntöttünk, hogy új szakemberrel kezdjük meg a felkészülést, s megyünk neki a tavasznak. A választásunk Popovits Pálra esett, aki játékosként sok neves csapatban megfordult, és edzőként Gyulán jó munkát végzett. A gárda megfelelően elvégezte az alapozást Nyírbátorban, megszerezte a szükséges erőnlétet, aztán mégsem jöttek a várt eredmények, valami hiányzott a csapatból. Ennek ellenére hagytuk Palit dolgozni, nem akartunk abba a csapdába esni, hogy ne tudjon kibontakozni. Végül is pozitív mérleggel zárt, viszont az utolsó, Hatvan elleni találkozó után abban maradtunk, hogy rövid időn belül közöljük: vele, vagy nélküle kívánjuk folytatni. Ő ezt nem várta meg, korrektül szólt, így közös megegyezéssel, június 30-i hatállyal elváltak az útjaink.

Rövidesen kezdenek

Három tréner kicsit soknak tűnik, hibázott, hibázhatott-e bármiben a klub? – kérdeztük a szakosztályvezetőtől.

– Utólag azt lehet mondani, hogy talán türelmetlenek voltunk – válaszolta Terjék Sándor. – Öt forduló után százszázalékosak voltunk, a Kisvárdával és a Putnokkal együtt, fej-fej mellett haladtunk, azt követően viszont bejött pár rosszabb eredmény, kicsit leszakadtunk, messzebbre kerültünk a hőn áhított céltól, és azt gondoltuk ezen a ponton, hogy lépni kell. Elképzelhető, hogy az akkori döntés volt kicsit elhamarkodott, és adnunk kellett volna még időt Fogarasi Zoltánnak.

Az egyesület az elmúlt napokban folyamatosan kereste a legjobb megoldást a kispadra, három jelölt volt, köztük olyanok is, akik már ültek NB I-es gárda kispadján. Terjék Sándor érdeklődésünkre – pénteken – azt közölte: visszatér hozzájuk Fogarasi Zoltán, azt viszont nem kívánta megosztani lapunkkal, hogy kik voltak a további jelöltek, mert megfogalmazása szerint utólag már nem lenne etikus ezt nyilvánosságra hozni.

Zoli jól dolgozott, ehhez nem férhet kétség, de amint azt már jeleztem, az adott ponton, abban a fázisban csak az eredményt néztük, minden mást kissé háttérbe szorítottunk. Éppen ezért most azt gondoltuk, mindketten, belátva a saját hibáinkat, hogy újra megpróbáljuk együtt, kölcsönösen bizalmat szavazunk egymásnak. Már dolgozunk a keret összeállításán, lesznek minőségi fiataljaink és minőségi, érett labdarúgóink. A felkészülést június 25-én kezdjük.

Négy jobb lett volna

A bodrogközi klub munkatársa a hamarosan újjáalakuló, 3×20 csapatos NB III-ról is elmondta a véleményét.

– Mi egy kis csapat vagyunk, nagyon sok pénz kell ahhoz, hogy versenyképesek maradjunk, s ezt saját erőből kell megoldanunk – fogalmazott Terjék Sándor. – Úgy látjuk, nem csak én, hogy ez az osztály alig kap valamit, úgy anyagilag, mind döntések terén, és ezen változtatnia kellene a szövetségnek. Már ugyan eldőlt, de talán ésszerűbb lett volna négy harmadosztályú csoportot kialakítani, mert a plusz nyolc fordulóval jelentősen megnőnek a költségek, már-már közelít az NB II-es szinthez. Mindezek ellenére előre és felfelé gondolkodunk, ami azt jelenti: a következő bajnokságnak úgy megyünk neki, hogy elérjük a feljutó helyek valamelyikét.

ÉM-MI


Cigándi gólszerzők

  • 14 gólos: Roszel Róbert.
  • 6 gólos: Tempfli Imre.
  • 4 gólos: Reznek Donát.
  • 3 gólos: Ur László, Varga Máté, Belényesi Csaba.
  • 2 gólos: Katona György, Fekete Gábor, Baksa Zoltán, Varga Zoltán, Molnár Tamás.
  • 1 gólos: Sipos Tamás, Varga Krisztián, Szabó Roland.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!