A nap receptje: Tejfölös hal

Tejfölös hal
Tejfölös hal
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Mert nagyon egészséges.


Recept: Tejfölös hal

  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Nehézség: közepes

Hozzávalók:

  • 8 szelet ponty,
  • só,
  • étel­ízesítő,
  • bazsalikom,
  • fűszerpaprikával kevert liszt,
  • 4–5 cikk fokhagyma,
  • 2 kis pohár tejföl,
  • 2 egész tojás,
  • 1 evőkanál ecet,
  • olaj vagy zsír

Elkészítés:

A halszeleteket besózzuk, az egyik oldalát ételízesítővel, a másik oldalát bazsalikommal fűszerezzük. A pontyot paprikás lisztbe forgatjuk, egymás mellé helyezzük a haldarabokat az edénybe. Minden szeletre felaprított fokhagymát szórunk, az így összeállított ételt 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 perc múlva megfordítjuk a szeleteket, és ráöntjük a tejfölt. Tíz perc múlva rálocsoljuk az ecetet, és néhány perc alatt készre sütjük.








hirdetés