A nap receptje: Tárkonyos csirkeragu

A nap receptje: Tárkonyos csirkeragu
A nap receptje: Tárkonyos csirkeragu
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Egyszerű, és hamar el is készül.


Recept: Tárkonyos csirkeragu

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé,
  • 1 csomag vegyes (sárgarépa, zöldborsó, karfiol) zöldség,
  • 2 doboz tejföl,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 kanál liszt,
  • 2 darab húsleves­kocka,
  • tárkony,
  • őrölt bors,
  • só,
  • citrom vagy citromlé

Elkészítés:

A csirkehúst apróra vágjuk, majd vajon megpirítjuk. A lisztet hozzákeverve ismét kissé megpirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, és beletesszük a mirelit zöldséget, kis őrölt borsot. Az egészet átforraljuk, majd a levesből vett lével elkevert tejfölt belekeverjük, és hozzáadjuk a citromlevet, valamint a csipetnyi tárkonyt. Addig főzzük, amíg elfő a leve.








hirdetés