A nap receptje: Százszorszép

Akt.:
Százszorszép
Százszorszép
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A meteorológia szerint mától derűsebb lesz az idő. Ünnepeljük meg egy sütivel!


Recept: Százszorszép

  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 30 deka liszt,
  • 20 deka margarin,
  • 10 deka porcukor,
  • 3 tojássárgája,
  • 1 citrom leve és reszelt héja,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • sárgabaracklekvár,
  • fél kiló marcipánmassza vagy fondant,
  • ételszínezékek

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, sima szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapíros sütőlapra tesszük, 180 fokon készre sütjük. Egyet-egyet sárgabaracklekvárral összeragasztunk. A porcukrot a vízzel kikeverjük, de ne legyen túl híg, mert nem marad meg a tésztán. Egyenként belemártjuk a megtöltött süteményeket. Amikor megszáradt, akkor marcipánból virágokat készítünk, mindegyiknek egy kicsi lekvárral lekenjük az alját, hogy megragadjon a fondanton.

ÉM








hirdetés