A nap receptje: Sváb burgonya

A nap receptje: Sváb burgonya
A nap receptje: Sváb burgonya
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Krumpli, ahogy eddig kevesen ismerték.


Recept: Sváb burgonya

  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 db friss piros paprika,
  • 10 dkg szalonna,
  • piros paprika,
  • só,
  • bors,
  • olaj

Elkészítés:

Meghámozzuk a burgonyát, majd megmossuk és kockákra vágjuk. Sós vízben megfőzzük, azonban nem túl puhára. Megtisztítjuk a hagymát, és a paprikával együtt kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Mikor már majdnem készen van, hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és tovább pirítjuk. Rárakjuk a főtt burgonyát és jól összekavarjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 2-3 percet pároljuk, majd levesszük a tűzről.








hirdetés