A nap receptje: spenóttal, sonkával töltött csirkemell

A nap receptje: spenóttal, sonkával töltött csirkemell
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Burgonyapürével tálalva válik igazán ellenállhatatlan főétellé.

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 5 dkg parajlevél
  • 10 dkg érlelt sonka
  • 3 dl étolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • fél csomag metélőhagyma
  • bors

Elkészítés:

A csirkemelleket kinyitjuk és vékonyra klopfoljuk. Ráhelyezzük a szeletelt sonkát és a parajleveleket, majd szorosan feltekerjük. Légmentesen alufóliába csavarjuk és gyenge tűzön, bő, forró olajban 10–12 perc alatt megsütjük. A megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük. A vajat megolvasztjuk, és a vékony szeletekre vágott fokhagymát aranybarnára pirítjuk. A megfőtt burgonyát leszűrjük, a fokhagymás vajjal és a tejjel burgonyapürét készítünk belőle. Az elkészült húsokat kicsomagoljuk, átlósan kettévágjuk és a burgonyapürével tálaljuk. A metélőhagymát apróra vágjuk, belekeverjük a tejfölbe, sózzuk, borsozzuk, és külön tálkában kínáljuk a hús mellé.

– Krajnyák Viktor, Miskolc –








hirdet�s