A nap receptje: Serpenyős burgonya

Serpenyős burgonya
Serpenyős burgonya
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Hamar elkészül és finom is.


Recept: Serpenyős burgonya

  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya,
  • 6 dl olaj,
  • petrezselyemlevél,
  • sajt,
  • só,
  • más fűszer ízlés szerint

Elkészítés:

80 dkg előzőleg megmosott, közepesen tömör krumplit sós vízben főzzünk puhára, és meghámozva hagyjuk kihűlni. Utána vágjuk kb. 4 mm vastag szeletekre, és lehetőleg teflonbevonatú nagyméretű serpenyőben kb. 0,6 dl olajon süssük világos pirosra. Élénk tűzön, fedő nélkül pirítsuk. Amikor az alja megpirult, rósejbnisütő kanállal nyúljunk alá, és óvatosan átforgatva süssük meg a másik oldalát is. Mielőtt kiszednénk, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal.