A nap receptje: sajtkrémrolád

A nap receptje: sajtkrémrolád
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Szendrő – Nem biztos, hogy mindenki ismeri, de higgyék el, nem bánják meg, ha kipróbálják.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 5 ek. cukor
  • 4 ek. liszt 2 tk.
  • holland kakaópor
  • 2 dl édesített növényi habtejszín
  • 2 ek. porcukor
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • fél grapefruit reszelt héja
  • 30–40 dkg kandírozott gyümölcs

Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral fe­héredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, és a kemény habbá vert fehérjékkel lazítjuk. Nagy méretű tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük, a sütőpapírral szorosan felcsavarjuk és kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a mascarponét, a reszelt citromhéjat, és összekeverjük. A kakaós piskótát kicsavarjuk, megkenjük a krém felével, feltekerjük, majd kívülről is bekenjük a krém másik felével.

– Béres Bertalanné, Szendrő –








hirdetés




hirdet�s