Helyi közélet

2013.03.06. 08:19

Lopott kerékpáron szállította az eltulajdonított műszaki cikkeket

Felsőzsolca - Számítógépeket, kamerákat lopott, majd egy kerékpárt is elemelt a betörő, hogy az értékeket el tudja szállítani. Nem jutott azonban messzire, mert a rendőrök fél órán belül elfogták és előállították a 35 éves körömi férfit.

Felsőzsolca - Számítógépeket, kamerákat lopott, majd egy kerékpárt is elemelt a betörő, hogy az értékeket el tudja szállítani. Nem jutott azonban messzire, mert a rendőrök fél órán belül elfogták és előállították a 35 éves körömi férfit.Bejelentés érkezett 2013.március 3-án késő délután a rendőrségre, miszerint ismeretlen elkövető behatolt Felsőzsolcán egy középületbe. A tettes betörte a bejárati ajtó üvegét, majd a két helyiséget elválasztó gipszkarton válaszfalat is áttörte és az ablakon át távozott. Az épületből nagy értékű számítógépeket és kamerákat emelt el az elkövető, melyeket az udvarról eltulajdonított kerékpárral vitt el a helyszínről. A Felsőzsolcai Rendőrőrs járőrei a gyors és szakszerű adat és nyomkutatásnak köszönhetően hamarosan a tettes nyomában voltak. A 35 éves körömi férfit Alsózsolcán igazoltatták a rendőrök. A személy ugyanis egy kerékpárt tolt az út szélén, melynek a csomagtartóján különböző számítástechnikai eszközök voltak, a férfi nyakában pedig két táska lógott. A rendőrök az ellenőrzés során beazonosították, hogy a kerékpárosnál azok az értékek vannak, amit nem sokkal korábban Felsőzsolcáról tulajdonítottak el.

A gyanúsított kihallgatása során a terhére rótt bűncselekményt beismerte. A rendőrök kérdésére elmondta azt is, hogy a kamerák akkor sérültek meg, amikor azokat az épület ablakán kidobta, a számítógépek pedig amikor leestek a bicikliről. A műszaki cikkek oly mértékben sérültek, hogy azokat a sértett részére már nem lehetett átadni.

A Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást T. József 35 éves körömi lakossal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában