Friss hírek

2009.10.22. 05:48

Ma kezdõdnek a hagyományos ünnepi események a fõvárosban

<p>Csütörtök este hat órakor, a Forradalom Lángjának fellobbanásával kezdõdnek a hagyományos október 23-i megemlékezések Budapesten, a Kossuth téren - mondta a Független Hírügynökségnek Szollár Domokos. November 4-ig a fõváros több pontján emlékeznek majd az 56-os forradalom 53. és a köztársaság 89-es kikiáltásának 20. évfordulójára.</p>

Október 22-én este hat órakor gyújtják meg a Forradalom Lángját a fõvárosban, a Kossuth téren. Ezzel kezdõdnek az idei, hagyományos ünnepi megemlékezések. 23-án reggel fél tízkor felvonják a Magyar Köztársaság lobogóját a Parlamentnél. Az eseményen ott lesznek a közjogi méltóságok is - mondta Szollár Domokos. A kormányszóvivõ hozzátette, hogy tíz órától a Vértanúk terén csendes megemlékezést tartanak Nagy Imre mártír miniszterelnök szobránál. Tizenegy órától pedig az Ötvenhatosok terén felállított emlékmûnél koszorúznak majd, és egy rövid ünnepi mûsort is tartanak.

A parlamenti sortûz áldozataira emlékeznek október 25-én a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium épületénél. Egyebek mellett korabeli hangfelvételekkel és installációkkal várják az érdeklõdõket. Történészhallgatók is mesélnek majd az 53 évvel ezelõtti eseményekrõl. A programok november 4-én érnek majd véget - mondta a kormányszóvivõ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!