A nap receptje: Rózsa farsangi forgós fánkja

A nap receptje: Rózsa farsangi forgós fánkja
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Lekvárral az igazi, de anélkül is megállja a helyét ez a téli különlegesség.

Hozzávalók:

30 dkg liszt (a fele lehet teljes kiőrlésű)
2 kis kefir
2 tojás
1 evőkanál kristálycukor (vaníliás cukorral keverve)
12 gr sütőpor
pici só
egy citrom vagy narancs reszelt héja
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A hozzávalókat csomómentesen összekeverjük. Lehetőleg kis átmérőjű, magas falú kis fazékban megforrósítjuk az olajat, kanállal beleszaggatjuk a fánkokat. 3-4-nél többet egyszerre ne tegyünk bele. Magától megfordul, pörög-forog. 20–24 darab lesz az adagból, kicsit rusztikus alakúak lesznek, szalagocskák lógnak rajta. Porcukorral, lekvárral tálaljuk.

– Bodnárné Juhász Ilona, Miskolc –








hirdet�s