A nap receptje: Rántott karfiol sajtmártással

Rántott karfiol sajtmártással
Rántott karfiol sajtmártással
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Hamar elkészül, laktató és még finom is.


Recept – Rántott karfiol sajtmártással

  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • egy fej karfiol,
  • só,
  • liszt,
  • tojás,
  • zsemlemorzsa,
  • olaj a kisütéshez.
  • A sajtmártáshoz:
    • 2 deci tej,
    • 2 kanál liszt,
    • 2 tojás sárgája,
    • 10 deka margarin,
    • 10–15 deka reszelt sajt

Elkészítés:

A karfiolt megmosom, rózsáira szedtem és sós vízben 10–15 percig főzöm. Amikor kihűl, megsózom, lisztbe, majd tojásba és végül morzsába forgatom és forró olajban szép aranybarnára sütöm.

A tejbe lisztet teszek és állandó keverés mellett a tűzön besűrítem. A tűzről leveszem, hozzákeverem a tojások sárgáját, a margarint és végül a reszelt sajtot.