A nap receptje: rakott csirkemellsteak

A nap receptje: rakott csirkemellsteak
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza – Csak nézzen rá a képre. Meggyőztük, hogy érdemes kipróbálni?

Hozzávalók:

  • 2 fél csirkemell „egyenletesre” igazítva
  • 4 csiperke vékonyra szeletelve
  • 6–8 egészen vékony szelet lila hagyma
  • 2-3 vékony karika piros és zöld húsú paprika
  • 2 vékony szelet bacon
  • 15 dkg vegyes sajt: vörös cheddar
  • holland gouda és füstölt sajt
  • 1 tk. fokhagymachips
  • frissen őrölt
  • Maldon-só és színes bors a fűszerezéshez

Elkészítés:

Először összeállítjuk a gomba töltelékét, a gomba szárát is összevágjuk, és az is megy a töltelékbe. A gombakalapokat sózzuk és borsozzuk, megtöltjük őket és baconbe csomagoljuk. A csirkemell­steakekre – vastag aljú serpenyőben – kérget sütünk közepesen magas hőmérsékleten, oldalanként úgy 2-2 perc alatt.

A serpenyőben fűszerezzük őket. Cseréptálba szedjük a csirkemelleket, nyakon öntjük a sütőzsiradékkal és megrakjuk őket.

Hagyma, paprika, gomba, koktélparadicsom sorrendben, majd betakarjuk baconnel. Erre következik a kicsit tömörített, durvára reszelt sajt. Végül a rakott csirkemellek közé rendezzük a töltött gombákat. 200 Celsius-fokra előmelegítjük a sütőt és grill/forró levegő programon sütjük, amíg a sajt barnulni kezd.

– Hugya Sándorné, Legyesbénye –








hirdet�s