A nap receptje: Piros diós szelet

A nap receptje: Piros diós szelet
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Nassolnivaló téli estékre.


Recept: Piros diós szelet

  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 30 deka liszt,
  • 25 deka cukor,
  • 4 egész tojás,
  • 20 deka olvasztott Rama margarin,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 1 deci tej,
  • 10 deka darált piros dió,
  • 20 deka porcukor,
  • 20 deka margarin,
  • 5 deka darált dió,
  • ízlés szerint rum,
  • 2 deci tejszín

Elkészítés:

A tojást a cukorral és az olvasztott margarinnal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, és sütőpapiros tepsibe tesszük (ami 24×22 cm-es). 170 fokon megsütjük. A porcukrot a margarinnal, a darált dióval és a rummal krémmé kikeverjük. A meghűlt tésztát két lapba vágjuk, és a diókrémmel megtöltjük. A tetejére a tejszínt felverjük, és piros dióbéllel díszítjük.








hirdetés