A nap receptje: paszternákkrémleves dióval

A nap receptje: paszternákkrémleves dióval
© Fotó: Bujdos Tibor
Alacska, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Nézzenek rá a képre, és mondják, hogy nem meggyőző.

Hozzávalók:

  • 1 kg paszternák
  • 1 nagy krumpli
  • 5 dkg vaj
  • szerecsendió
  • 4-5 szem tört szegfűbors
  • só, 1 póréhagyma
  • 2 húsleveskocka
  • 2 liter víz
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 10 dkg durvára vágott pörkölt dió

Elkészítés:

A paszternákot megtisztítjuk, karikára vágjuk, a vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a szintén karikára vágott póréhagymát, a fűszereket, a kockára vágott krumplit. Vízben feloldjuk a húsleveskockát, ebből egy kevés lével felöntjük a zöldségeket. Megpároljuk, turmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi húslevest, a tejszínt, felforraljuk. A durvára vágott, pörkölt dióval tálaljuk.

– Almási Dezsőné, Alacska –








hirdet�s