A nap receptje: Parmezános, túrós gomba

Parmezános, túrós gomba
Parmezános, túrós gomba
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Amilyen bonyolultnak hangzik, olyan könnyű elkészíteni.


Recept: Parmezános, túrós gomba

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 10–12 darab gomba,
  • só,
  • vaj,
  • 2 nagy kanál túró,
  • petrezselyem vagy kapor,
  • parmezán sajt

Elkészítés:

Válasszunk ki néhány szép, fehér és elég nagy gombát. Mossuk meg, majd egy kevés ideig citromos vízben áztassuk, hogy ne feketedjenek meg. Ezután egy serpenyőben addig hagyjuk a tűzön, amíg félig megpuhulnak, és mindegyikbe teszünk egy kis vajat és sót. A szárakat feldaraboljuk és vajban, sóban megpirítjuk. A megaprított túrót összekeverjük a pirított szárral, míg egészen masszás állaga lesz, és hozzáadjuk a petrezselymet vagy a kaprot, majd ezzel megtöltjük a gombákat. Parmezánnal megszórjuk, lekenjük egy kis vajjal a tetejüket, majd sütőben pirosra sütjük.