A nap receptje: paprikás-zsályás csirke

A nap receptje: paprikás-zsályás csirke
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza – Lepje meg családját egy igazi zöldfűszeres-citromos különlegességgel!

Hozzávalók:

  • 4–6 egész házi vagy biocsirkecomb
  • só és frissen őrölt bors
  • 3 ek. házi vagy biovaj
  • 3 felszeletelt kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1–2 ek. apróra vágott zsálya
  • 2 ek. apróra vágott kakukkfű
  • 1 bio­citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A besózott és beborsozott csirkét helyezzük a megolvasztott vajra egy serpenyőbe és pirítsuk fehéredésig, majd tegyük félre. A maradék felolvasztott vajhoz hozzáadjuk a paprikát, fokhagymát, zsályát, kakukkfüvet, és 2–3 percig azon pirítjuk. Ezután sütőtálba helyezzük, majd a tetejére fektetjük a csirkecombokat. Meglocsoljuk fél citrom levével és rászórjuk a reszelt héját, sütőben 35–45 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk a húst, majd leöntjük a maradék citromlével, és készre sütjük.

– Hugya Sándorné, Legyesbénye –



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter