Recept: Müzli házilag |
Hozzávalók:
Elkészítés: Készítsünk elő egy lapos sütőformát, amelyben elfér majd a vékonyan kiterített müzliszeletünk. Melegítsük elő a sütőt 170–180 fokra. Vágjuk nagyon apróra az aszalt gyümölcsöket, és keverjük össze a zabpehellyel. A zabpehely harmadát megőrölhetjük, hogy jobban összeálljon a müzlink. A vajat olvasszuk fel serpenyőben, és adjuk hozzá a mézet. Adjuk hozzá az aszalt gyümölcsös keveréket. Várjuk meg, míg majdnem egészen kihűl. Ekkor hozzáüthetjük az egész tojást, amit előzőleg felvertünk. Helyezzük az egészet a tepsibe, és egyengessük el. 20–25 perc alatt aranybarnára sül. Hagyjuk a tepsiben, amíg kihűl. |
A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .