A nap receptje: Müzli házilag

Akt.:
Müzli házilag
Müzli házilag
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Nem csupán gyermekeknek, felnőtteknek is egészséges.


Recept: Müzli házilag

  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 50 g aszalt szilva,
  • 50 g aszalt sárgabarack,
  • 50 g mazsola vagy aszalt datolya,
  • 175 g zabpehely,
  • 50 g vaj,
  • 3 ek méz,
  • 1 tojás

Elkészítés:

Készítsünk elő egy lapos sütőformát, amelyben elfér majd a vékonyan kiterített müzliszeletünk. Melegítsük elő a sütőt 170–180 fokra. Vágjuk nagyon apróra az aszalt gyümölcsöket, és keverjük össze a zabpehellyel. A zabpehely harmadát megőrölhetjük, hogy jobban összeálljon a müzlink. A vajat olvasszuk fel serpenyőben, és adjuk hozzá a mézet. Adjuk hozzá az aszalt gyümölcsös keveréket. Várjuk meg, míg majdnem egészen kihűl. Ekkor hozzáüthetjük az egész tojást, amit előzőleg felvertünk. Helyezzük az egészet a tepsibe, és egyengessük el. 20–25 perc alatt aranybarnára sül. Hagyjuk a tepsiben, amíg kihűl.








hirdetés