A nap receptje: marhahústekercs

A nap receptje: marhahústekercs
© Fotó: Bujdos Tibor
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Méghozzá hagyományos, tojásos-gombás töltelékkel.

Hozzávalók:

  • 1 kg szeletelhető marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg szeletelt erdei gomba
  • friss csiperkegomba vagy konzerv
  • 3 tojás
  • bors
  • olaj vagy zsír

Elkészítés:

A marhahúst lehetőleg szép nagy szeletekre vágjuk, ki­klopfoljuk, besózzuk, borsozzuk. Elkészítjük a tölteléket, egy hagyományos tojásos gombát: zsiradékon hagymát dinsztelünk, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, gombától függően, kevés vízzel puhára pároljuk, majd ráütjük a tojásokat és készre sütjük. Az előkészített marhahús­szeletek közepére elosztjuk a tojásos gombát, a szeleteket feltekerjük, ha szükséges, fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük. Vastag falú nagy lábasba zsiradékot teszünk, egymás mellé helyezzük a töltött tekercseket, és lassú tűzön időnként kevés vizet aláöntögetve fedő alatt puhára pároljuk. Villát beleszúrva tudjuk megállapítani, hogy megpuhult-e. Ferdén szeletelve, ízlés szerint párolt rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk.

– Bodnárné Juhász Ilona, Miskolc –



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter






hirdet�s