A nap receptje: Májkorongok

A nap receptje: Májkorongok
A nap receptje: Májkorongok
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ha akad egy szabad óránk, kipróbálhatjuk.


Recept: Májkorongok

  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 400 gramm máj,
  • vaj,
  • 1 kanál liszt,
  • 1 csésze tej,
  • 2 kanál tejföl,
  • 4 tojássárgája vagy 2 tojás,
  • só,
  • bors.

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a májat, egy külön edényben készítsünk rántást egy kanál vajból, egy kanál lisztből és egy csésze tejből. Miután kihűlt, keverjük össze a ledarált májjal, adjunk hozzá 2 kanál tejfölt, 4 tojássárgáját vagy 2 egész tojást. Ezt követően fűszerezzük. Töltsük meg a masszával apró, csészeméretű, vajjal kikent sütő­formákat. Helyezzük egy fövő vízzel félig telt tepsibe és tegyük a sütőbe 20–30 percre. Amikor elkészült, fordítsuk fel, hogy kiváljon a sütőformából és zöldségekkel tálaljuk.








hirdetés