A nap receptje: Krumplisaláta török módra

Krumplisaláta török módra
Krumplisaláta török módra
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ha nem idegenkedünk az új ízektől, érdemes kipróbálni.


Recept: Krumplisaláta török módra

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • fél kilogramm krumpli,
  • 1 kígyóuborka,
  • 1 hagyma,
  • fél csomó petrezselyem,
  • 1 ek. olívaolaj,
  • fél ek. ecet,
  • 1 ek. mustár,
  • 3 ek. majonéz,
  • só,
  • bors.

Elkészítés:

Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk akkora darabokra, amekkora méretben a burgonyasalátában találkozni szeretnénk vele. (Ne legyen túl kicsi, mert könnyebben szétfőhet.) A hagymát vágjuk vékony karikákra, a meghámozott uborkát kis kockákra, a petrezselymet pedig apróra. Az olajat, mustárt, ecetet, majonézt, sót és borsot a tálban keverjük össze alaposan, majd tegyük hozzá az uborkát, hagymát, petrezselymet, majd a megfőtt krumplit is. Figyeljünk rá, hogy mennyire szeretnénk szószosra a salátát. Ha nagyon, akkor ne tegyünk bele annyi krumplit, használjuk fel inkább másra.








hirdetés