A nap receptje: Kolbászleves

A nap receptje: Kolbászleves
A nap receptje: Kolbászleves
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Időigényes, de megéri.


Recept: Kolbászleves

  • Elkészítési idő: 90 perc
  • Nehézség: közepes

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál zsír,
  • 2 fej hagyma,
  • 50–60 dkg csípős kolbász,
  • 1 nagyobb sárgarépa,
  • 1 db zellergumó,
  • 1,2 l zöldséglé,
  • 25 dkg fehér bab,
  • 25 dkg mirelit kukorica,
  • só,
  • bors,
  • kömény,
  • csipetke

Elkészítés:

Az előző este beáztatott babot 1 óra alatt puhára főzzük. A zsíron a kockákra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk, majd rádobjuk a szeletelt kolbászt, és majdnem szárazra lesütjük. Ezután beletesszük a karikára vágott répát, a felkockázott zellert, és hirtelen összepirítjuk. Ha a kolbász nem elég fűszeres, köményt is adunk hozzá, kb. 1–2 csipetnyit, majd a zöldséglével felöntjük az egészet. Durvára vágott borsot is belefőzünk. Ha a répa már puha, hozzáadjuk a leszűrt, megpuhult babot, a kukoricát, még egyszer átforgatjuk, majd lassú tűzön 5 percig főzzük. Levesbetétnek csipetkét adunk hozzá.








hirdetés