A nap receptje: kéregben sült sonka

Kéregben sült sonka
Kéregben sült sonka - © Fotó: Bujdos Tibor
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ha húsvétról maradt még egy kicsi a fagyasztóban, próbálja ki, nem fog csalódni.

Hozzávalók:

  • 1 kg kötözött lapocka
  • 4-5 db babérlevél
  • 1 ek. szemes bors
  • 1 ek. mustár
  • 2 ek. méz
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk. őrölt bors
  • 1 tk. majoránna
  • 15 dkg zsemle­morzsa

Elkészítés:

A sonkát a babérlevéllel, szemes borssal együtt puhára főzzük. Ha kissé kihűlt, levesszük a bőrét. A mustárt elkeverjük a mézzel, az őrölt fekete borssal, a majoránnával, a tojássárgájával, megkenjük vele a sonkát, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és hidegen szeleteljük.

– Molnár Béláné, Miskolc –








hirdet�s