A nap receptje: Karalábéleves

A nap receptje: Karalábéleves
A nap receptje: Karalábéleves
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Gyorsan elkészül.


Recept: Karalábéleves

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 2 karalábé,
  • 2 sárgarépa,
  • 1 vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 doboz tejföl,
  • 1 púpozott evőkanál liszt,
  • só,
  • tört bors,
  • petrezselyem,
  • 2–3 evőkanál olaj,
  • újhagyma,
  • petrezselyem

Elkészítés:

A répát karikázzuk 0,3–0,5 cm-es darabokra, a karalábét kockázzuk 1,5–2 cm-es darabokra, a vöröshagymát aprítsuk, a fokhagymát szeljük vékony karikákra. Olajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a többi felaprított zöldséget, pár másodpercig pirítsuk, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt főzzük. Keverjük össze a tejfölt a liszttel, adjunk hozzá 1–2 evőkanál vizet és keverjük csomómentesre. Húzzuk le a tűzről a levest és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejfölös keveréket, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk össze.



Sporthírek