A nap receptje: káposztás pogácsa

A nap receptje: káposztás pogácsa
© Fotó: Bujdos Tibor
Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza – Gyors, egyszerű és nagyon finom kiegészítő a vendégváró asztalra.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liba­töpörtyű
  • 40 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 4 dkg élesztő
  • 1 fej káposzta
  • 1 ek. zsír
  • bors

Elkészítés:

A káposztát apróra vagdaljuk, sózzuk, borsozzuk és a zsíron megpároljuk. A töpörtyűt ledaráljuk, és a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk. Kétujjnyi vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tepsibe tesszük és fél óráig pihentetjük. A felületét kárószerűen bevagdaljuk, megkenjük felvert tojással és forró sütőben aranybarnára sütjük.

– Hugya Sándorné, Legyesbénye –



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter






hirdetés