A nap receptje: húspástétom

A nap receptje: húspástétom
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Hejőbába, Miskolc, Nyíregyháza – Minek venné meg a boltban, ha házilag is egyszerűen elkészítheti? Máris mutatjuk, pontosan hogyan.

Hozzávalók:

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2-2,5 dl tej
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 dkg margarin
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 nagy csokor metélőhagyma
  • 1-1 db piros és zöld színű paprika
  • 60 dkg sertés darált hús
  • 2 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 csapott kk. étel­ízesítő
  • kb. 12 szelet bacon­szalonna

Elkészítés:

A zsemlemorzsát leöntjük a tejjel és 10 percig állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. A hagymát apróra vágva megdinszteljük a margarinon. A petrezselymet, a metélőhagymát apróra vágjuk. A paprikákat csíkokra vágjuk, magjuktól megtisztítjuk. A tálba a húst, tojást, zúzott fokhagymát, a tejes morzsát, a fonnyasztott hagymát és a fűszereket (sót, borsot, ételízesítőt) jól összegyúrjuk. Egy kb. másfél literes püspökkenyérformát a szalonna­csíkokkal kibéleljük. Többéves tapasztalatom, hogy megnyújtva-­kihúzva a rövidebb szalonna is túllóg a forma oldalán, mert az fontos. A massza egyharmadát belesimítom a forma aljába, kirakom a piros paprika­csíkokkal, rá­teszem a második harmadát, arra ráfektetem a zöld színű paprikacsíkokat, befedem a maradék húsmasszával. Előmelegített, közepesen meleg sütőben kb. 1 órát sütöm.

– Sallai Józsefné, Hejőbába –



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter