A nap receptje: Füstölt tarjás rakott tészta

Akt.:
Füstölt tarjás rakott tészta
Füstölt tarjás rakott tészta
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Közeledik a hosszú hétvége és ezzel a „Mit főzzünk” érzés. Ebben segít ez a recept. Íme!


Recept: Füstölt tarjás rakott tészta

  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Nehézség: közepes

Hozzávalók:

  • 30 dkg szeletelt füstölt tarja,
  • 35 dkg füstölt pulykasonka,
  • 1 cs fodros nagykocka tészta,
  • 450 g tejföl,
  • só,
  • bors,
  • delikát,
  • 10 dkg teavaj,
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés:

A sonkát apró kockára vágjuk, majd 5 dkg vajat megolvasztunk és azon átforgatjuk. Sóval, pici borssal, delikáttal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A sonkát a tejföllel elkeverjük, majd a tésztát hozzáadva jól átforgatjuk. Egy hőálló edényt vajjal kikenünk és egy sor füstölt tarjával kibéleljük. Ráhalmozzuk a tészta felét, majd ismét egy sor tarja következik. A tészta másik felével beborítjuk, reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben 20–25 perc alatt megsütjük.