A nap receptje: forró pezsgőleves a hideg napokra

Akt.:
A nap receptje: forró pezsgőleves a hideg napokra
A nap receptje: forró pezsgőleves a hideg napokra
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Megmaradt egy üveg pezsgő szilveszterről? Ne húzza le azonnal, csináljon belőle levest!

Hozzávalók:

  • 1 ü. félédes pezsgő,
  • 5 dl víz,
  • 4 tojás,
  • 2 szegfűszeg,
  • fél citrom héja,
  • néhány citromfűlevél,
  • csipet só

Elkészítés:

A pezsgőből 1 dl-t félreteszünk, a többit elkeverjük vízzel, beletesszük a reszelt citromhéjat, a szegfűszeget, és jól átforraljuk. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, és elfelezzük. Az egyik feléből evőkanállal galuskákat szaggatunk, és egy kevés pezsgőben vagy vízben külön edényben megfőzzük. A félretett pezsgőben elkeverjük a tojássárgákat és a tojáshab másik felét. Ezt a keveréket tálalás előtt adjuk a leveshez, amikor már csak átmelegítjük, de nem forraljuk tovább. A levest csészékbe merjük.

– Wagner Istvánné, Mezőkeresztes –








hirdetés




hirdet�s