A nap receptje: farsangi szelet

Akt.:
A nap receptje: farsangi szelet
© Fotó: bibimoni.blogspot.hu
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Farsangi édesség, ami nem fánk? Igen, létezik ilyen.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál cukor

Töltelék:

  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg őrölt mandula
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tésztához valókat összedolgozzuk, háromszor nyújtjuk a tésztát, ezután két egyenlő részre osztjuk. A cukorból kevés vízzel sűrű szirupot főzünk, majd a töltelék többi részét hozzáadjuk. A tészta egyik részét kinyújtjuk és a tepsibe rakjuk, erre kerül a töltelék, majd a másik kinyújtott tészta. A tészta tetejét tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk és forró sütőben sütjük. Felszeletelés előtt vaníliás cukorral meghintjük és tálaljuk.

– Molnár Béláné, Miskolc –



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter