A nap receptje: Diós-joghurtos almasaláta

Akt.:
Diós-joghurtos almasaláta
Diós-joghurtos almasaláta
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ha már dió- és almaszezon van, következzék hát egy könnyű kis saláta a két gyümölcsből.


Recept – Diós-joghurtos almasaláta

  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 50 dkg alma,
  • 2 dl natúr joghurt,
  • 1 evőkanál méz,
  • 1 marék mazsola,
  • 2 evőkanál durvára vágott dió

Elkészítés:

A mazsolát langyos tejbe áztatjuk. A diót durvára vágjuk, majd egy serpenyőben kissé átpirítjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, és vékony szeletekre vágjuk. A joghurtot a mézzel összeturmixoljuk, majd az előzőleg tálba tett almával, lecsöpögtetett mazsolával és dióval jól összeforgatjuk.

Tetejét a maradék pörkölt dióval megszórjuk.








hirdetés