A nap receptje: diós habos süti

A nap receptje: diós habos süti
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Tolcsva – Gyümölcslekvárral, ahogy azt a nagyi asztalán megszoktuk.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl olaj
  • 3 dl tej
  • 2 kanál cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 1 csomag sütőpor
  • egy csipetnyi só
  • 30 dkg darált dió
  • 2 dl gyümölcslekvár
  • vaníliacukor

Elkészítés:

Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sót és a tojássárgáját. Az olajat a tejet és a cukrot egy lábasban meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és felfuttatjuk. Hozzáöntjük a tálban lévő anyaghoz, és csomómentesre összedolgozzuk. A megkelt tésztát a tepsiben egyenletesen elsimítjuk, gyümölcslekvárral megkenjük, majd rátesszük a diótölteléket. Előmelegített sütőbe tesszük.

Töltelék: a darált diót összekeverjük 15 dkg porcukorral. 3 tojásfehérjéből és vaníliacukorból habot verünk, majd finoman összekeverjük a dióval.

– Peremiczki Lászlóné, Tolcsva –



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .






hirdet�s