A nap receptje: Cukkinis krémleves

A nap receptje: Cukkinis krémleves
A nap receptje: Cukkinis krémleves
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Jön a nagy hideg, védekezzünk ellene meleg levessel!


Recept: Cukkinis krémleves

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • fél kiló cukkini (fagyasztott is lehet),
  • 4 deci húsleves alaplé,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 kisebb fej vöröshagyma,
  • 1,5 deci főzőtejszín,
  • bazsalikom,
  • kakukkfű,
  • só,
  • bors,
  • 1 kisebb sárgarépa,
  • 1 deci étolaj.

Elkészítés:

Az olajban a felaprított hagymákat üvegesre pároljuk, a sárgarépát és a cukkinit apró kockákra vágjuk. A hagymához adunk fél deci alaplevet, amikor jól megpárolódott, hozzáadjuk a többi alaplevet, a kakukk­füvet, a bazsalikomot, sót és őrölt borsot. Amikor megpuhult a sárgarépa és a cukkini, az egészet összemixeljük. A végén hozzáadjuk a főzőtejszínt, egyet forr és máris tálalhatjuk. Barna pirított kenyérkockával tálaljuk.








hirdetés