A nap receptje: Céklás saláta

A nap receptje: Céklás saláta
A nap receptje: Céklás saláta
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Finom, egészséges, hamar és könnyen elkészül. Kell ennél több?


Recept: Céklás saláta

  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 1 nyers cékla,
  • 1 nagyobb répa,
  • 1 szép nagy alma (Golden vagy Idared ajánlott),
  • csipet só,
  • 2–3 evőkanál tejföl,
  • 1 kk őrölt köménymag,
  • 1 kk reszelt torma,
  • 2–3 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

A saláta: nagy lyukú reszelőn reszeljük le a nyers céklát, a répát és az almát, majd kissé sózzuk meg.

A dresszing: 2–3 evőkanál tejfölben keverjünk el 1 kávéskanál őrölt köménymagot, 1 kávéskanál reszelt tormát és 2–3 gerezd zúzott fokhagymát. Keverjük össze a salátát a dresszinggel, és már fogyaszthatjuk is.