Helyi közélet

2008.10.14. 10:31

Szeméttel feltöltött görömbölyi temető

<p>Miskolc - Sokan szemétlerakónak használják a görömbölyi temetőt, jelezte lapunknak olvasónk. Régi hűtő, gumiabroncs, vaskályha egyaránt megtalálható a szemétkupacban.&#160;<DIA alt="Szeméttel feltöltött görömbölyi temető" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Szem_ttel_felt_lt_tt_g_r_mb_lyi_temet__337_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Szeméttel feltöltött görömbölyi temető" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Amellett a temetőt is nemrég töltötték fel, de nem termőfölddel, hanem mindenféle építési törmelékekkel. Az ügyben – mondta olvasónk – a rendőrség is nyomozást folytat.
A római katolikus és a görög katolikus egyház fele-fele arányban tulajdonolja a görömbölyi temetőt. dr. Sedon László, a római katolikus plébános tud a feljelentésről, de magáról az esetről nem, mondta kérdésünkre. Illetve annyit tud, hogy a görög katolikus atya, Dudás László hivatalos levélben szólította fel a temetőgondnokot, szállíttassa el a törmeléket. Ő azonban nem tett ennek eleget. Dudás László ugyanezt mondta el lapunknak, részletekbe viszont nem kívánt bocsájtkozni. Még annyit jegyzett meg, hogy a gondnokot – más okok miatt – október elsejével felmentették a munkavégzés alól.

Szatyorszámra vitték

A hajdani gondnok, Gyöngyösi Tibor (amikor elmondtuk neki, mit állít a két pap), annyit mondott, jogi lépéseket kell tennie. Szerinte most bűnbakot keresnek, neki nem volt jogköre bármit is odavitetni a temetőbe, a munkát nem ő rendelte a vállalkozótól, a szerződést sem ő kötötte vele. Szatyorszámra vitték a területre a hulladékot, de hogy szeméttel töltötték volna fel a temetőt, arról nem tud, így a helyet sem tudja, ahol történhetett. Ő úgy véli, tulajdonosi felelősség is létezik az ügyben, így mindkét egyházi vezetőnek látnia kellett, mi folyik a temetőben.
Érdeklődtünk a rendőrségen, a sajtóosztálytól a következő írásos közleményt kaptuk: „építési törmelékkel töltötték fel a miskolci temetőt, az elkövetők nem rendelkeztek a környezetvédelmi hatóság hulladékkezelési engedélyével.”
A városi rendőrkapitányságon dr. Fazekas Csaba őrnagytól annyit tudtuk meg, a múlt hét péntekén jártak kinn a helyszínen, így a részletekről csak később számolhatnak be.

Kapcsolódó cikkek:

  • Kuka helyett a földre
  • Megszűnik a Miskolc belvárosi "szeméttelep"  Megszűnik a belvárosi   szeméttelep   2008.09.09.
  • Olvasói levél: "Szemét-dolog" Tapolcán
  • Csövesélet – mit rejtenek a miskolci kukák? Csövesélet – mit rejtenek a miskolci kukák? 2008.09.07.
  • Lillafüredi üregi szemetesek, buta turisták Leopold Lillafüreden 2008.05.28.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában